Gevelstenen reinigen en totale gevelrenovatie

Elke gevel vereist een eigen reinigingsaanpak. De steensoort en het soort vervuiling zijn van invloed op de reinigingstechniek die wordt toegepast. Ook de bereikbaarheid van het vuil en de lokale wetgeving omtrent gevelreiniging zijn zaken waarmee rekening wordt gehouden.

Arie Hendriksen is gevelspecialist en bekijkt per gevel en situatie welke reinigingsmethode het meest geschikt is.

Is reiniging niet voldoende om de frisse uitstraling van uw gevel te herstellen? Laat Arie Hendriksen dan een totale gevelrenovatie uitvoeren.

Professionele en milieuvriendelijke gevelreiniging

In veel gevallen reinigt Arie Hendriksen gevelstenen met een professionele hogedrukreiniger. Al dan niet met een oplosbaar reinigingsmiddel of alleen heet water. Bij zeer hardnekkige vuil is dit niet voldoende. Microstralen – ook wel sandwashen genoemd - is dan een goed alternatief. Hierbij wordt de vervuiling met een mengsel van water en een straalmiddel van de gevel 'afgepoetst'.

De juiste instelling van het straalmiddel, het water, en de straaldruk zorgt ervoor dat er geen (inslag)schade aan het oppervlak ontstaat. Het is met deze techniek meestal mogelijk de oorspronkelijke voegen van de gevel te behouden.

Bij deze techniek wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën, hierdoor is deze manier van reinigen heel milieuvriendelijk.

Arie Hendriksen Voegbedrijf uit Huissen reinigt ook gevels door middel van:

  • Softstrale
  • Stoomcleaning

Een schone gevel met softstralen en stoomcleaning

Softstralen

Het micro-softstraalsysteem is uitermate geschikt voor het verwijderen van mossen, algen, verf en graffiti op gevelstenen. Dit systeem wordt op verschillende ondergronden toegepast, zoals zacht natuursteen of harde baksteen. De micronevel van waterdruppels voorkomt beschadiging aan de oppervlakte. In de ketel van de machine wordt aan het zand water toegevoegd, dit heeft meerdere voordelen:

  • Minder stofoverlast
  • Minder verbruik van zand(materiaal)

Arie Hendriksen beschikt niet zelf over deze apparatuur, maar laat dit werk – onder zijn toezicht – uitvoeren door een ander bedrijf. Meer informatie over softstralen?

Stoomcleaning

Bij stoomcleaning wordt uitsluitend gebruik gemaakt van kokendheet water. Het is een zeer effectief en tegelijkertijd milieuvriendelijke techniek om uw gevel of monumentale pand te laten reinigen zonder aantasting van de ondergrond. Een stoombehandeling is geschikt voor het verwijderen van graffiti, verf, kauwgom, stickers, geplakte posters, olie, vet, algen en mos.

De stoomcleaner biedt door het gebruik van kokendheet water meerdere voordelen ten opzichte van een koud water reinigingsmachine:

  • 50% minder waterverbruik
  • Recirculatie filtersysteem
  • Hergebruik van het waswater
  • Geluidsarm

Door de lage waterdruk (bar) is het mogelijk om gevels met een cement- en kalkvoeg te reinigen zonder de voegen aan te tasten.

Meer informatie over stoomcleaning?