Gevelstenen reinigen en totale gevelrenovatie

Elke gevel vereist een eigen reinigingsaanpak. De steensoort en het soort vervuiling zijn van invloed op de reinigingstechniek die wordt toegepast. Ook de bereikbaarheid van het vuil en de lokale wetgeving omtrent gevelreiniging zijn zaken waarmee rekening wordt gehouden. Arie Hendriksen is gevelspecialist en bekijkt per gevel en situatie welke reinigingsmethode het meest geschikt is.


Is reiniging niet voldoende om de frisse uitstraling van uw gevel te herstellen? Laat Arie Hendriksen dan een totale gevelrenovatie uitvoeren.

Professionele en milieuvriendelijke gevelreiniging

In veel gevallen reinigt Arie Hendriksen gevelstenen met een professionele hogedrukreiniger. Al naar gelang de toepassing met een oplosbaar reinigingsmiddel of alleen heet water. Bij zeer hardnekkig vuil is dit niet voldoende. Microstralen – ook wel sandwashen genoemd – is dan een goed alternatief. Hierbij wordt de vervuiling met een mengsel van water en een straalmiddel van de gevel 'afgepoetst'.

 

De juiste instelling van het straalmiddel, het water, en de straaldruk zorgt ervoor dat er geen (inslag)schade aan het oppervlak ontstaat. Het is met deze techniek meestal mogelijk de oorspronkelijke voegen van de gevel te behouden.

 

Bij deze techniek wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën, hierdoor is deze manier van reinigen heel milieuvriendelijk.

 

Arie Hendriksen Voegbedrijf uit Huissen reinigt ook gevels door middel van:


  Softstralen
  Stoomcleaning

Vraag offerte aan

Een schone gevel met softstralen en stoomcleaning

Softstralen gevels

Softstralen

Het micro-softstraalsysteem is uitermate geschikt voor het verwijderen van mossen, algen, verf en graffiti op gevelstenen. Dit systeem wordt op verschillende ondergronden toegepast, zoals zacht natuursteen of harde baksteen. De micronevel van waterdruppels voorkomt beschadiging aan de oppervlakte. In de ketel van de machine wordt aan het zand water toegevoegd, dit heeft meerdere voordelen:


  Minder stofoverlast
  Minder verbruik van zand(materiaal)


Arie Hendriksen beschikt niet zelf over deze apparatuur, maar laat dit werk – onder zijn toezicht – uitvoeren door een ander bedrijf. Meer informatie over softstralen? Neem gerust contact met ons op.

Stoomcleaning gevels

Stoomcleaning

Bij stoomcleaning wordt uitsluitend gebruikgemaakt van kokendheet water. Het is een zeer effectieve en tegelijkertijd milieuvriendelijke techniek om uw gevel of monumentale pand te laten reinigen zonder aantasting van de ondergrond. Een stoombehandeling is geschikt voor het verwijderen van graffiti, verf, kauwgom, stickers, geplakte posters, olie, vet, algen en mos.

 

De stoomcleaner biedt door het gebruik van kokendheet water meerdere voordelen ten opzichte van een reinigingsmachine voor koud water:


  50% minder waterverbruik
  Recirculatie-filtersysteem
  Hergebruik van het waswater
  Geluidsarm


Door de lage waterdruk (bar) is het mogelijk om gevels met een cement- en kalkvoeg te reinigen zonder de voegen aan te tasten.

 

Meer informatie over stoomcleaning?

Schoorsteenrenovatie

Arie Hendriksen Voegbedrijf kunt u ook inschakelen voor de renovatie van uw schoorsteen. Een schoorsteenrenovatie is nodig als vorst schade heeft aangebracht aan de schoorsteen en bij lekkage.

 

Meer informatie over schoorsteenrenovatie?

Neem contact op

De werkzaamheden die bij een schoorsteenrenovatie worden uitgevoerd bestaan uit:

  De afdekking stuken
  Grespotten vervangen

  De afdekking impregneren en coaten
  Schoorsteen afdekkap en roosters plaatsen
  Rollaagafwerking vervangen
  Loodwerk vervangen