Het behoud van een schone gevel

Een schone gevel wilt u natuurlijk schoon houden. Na de reiniging of renovatie van uw gevel is het verstandig om deze te laten impregneren. Dit beschermt de gevelstenen en voegen tegen vocht en vuil. Laat Arie Hendriksen uw gevel impregneren, zo kijkt u langer tegen een vuilvrije gevel aan.

Vocht weren door te impregneren

Bij impregneren wordt een kleurloze vloeistof op de gevel aangebracht. Dit zorgt voor een vochtwerende, maar ademende laag op de gevelstenen. Vocht kan hierdoor niet bij de gevel intrekken, terwijl vocht dat al in de muur zit er in dampvorm nog wel uit kan. Dit waterafstotende effect vertraagt de vorming van vuil op uw gevelstenen, zoals mossen en algen.

 

De voordelen van gevels impregneren:


  Het geeft een hogere isolatiewaarde van uw muren
  Het voorkomt intrekkend vocht en daarmee aantasting van de binnenmuren en gevelstenen
  Het biedt bescherming tegen vorstschade door indringend vocht dat uitzet door bevriezing


Voordat u uw gevel laat impregneren is het belangrijk dat het oppervlak schoon is. Laat Arie Hendriksen dus eerst uw gevelstenen reinigen.

Vochtbestrijder Arie Hendriksen

Arie Hendriksen heeft jarenlange ervaring met het impregneren van verschillende panden. Een product dat onder meer wordt toepast bij vochtbestrijding is de Hydrotex WE. Een hydrofobeermiddel op basis van oligomeer-siloxaanemulsie voor minerale poreuze ondergronden.

 

Kenmerken van dit product zijn:

  Het dringt diep in het te behandelen oppervlak
  Het is Alkalibestand
  Het is vrij van oplosmiddelen
  Het voldoet aan internationale eisen voor hydrofoberingsmiddelen